Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешки гърди по руски

Телешки гърди по руски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Телешки гърди по руски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешки гърди - 800 г
  • масло - 100 г
  • брашно - 2 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • ориз - 100 г
  • сол - 2 щипки
  • захар - 1/4 ч.л.
  • яйца - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гърдите се разрязват на парчета с по две ребърца, слагат се в тенджера, налива се малко вода и се варят, като непрекъснато се маха пяната. Варят се около час.

Брашното се запържва в маслото и се добавя към месото. Лимонът се разделя на парченца и семките се отстраняват. Добавя се към месото, добавят се сол и захар и оризът.

След 20 минути варене на бавен огън се добавят жълтъците и всичко се загрява така, че жълтъците да станат на конци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: