Свинско по китайски Гу Лао Джоу

06/09/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай5108145
"Най-лесното китайско ястие, с което да направите първите си стъпки в Азиатската кухня "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо21 822
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г, нетлъсто
  • яйца - 2 броя
  • захар - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • олио
  • нишесте - 1 с.л.
  • лук - 2 глави кромид
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • домати - 2 - 3 с.л. доматен сос
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското като за Бьоф Строганов - на тънки парчета с дебелина 1 см и дължина 3-5 см. Накълцайте чесъна и нарежете лука. Смесете нишестето с разбитите яйца и сол, за да се получи тесто.

Загрейте повечко олио, оваляйте всяко парче свинско в панировката и сложете да се изпържи. При нужда долейте още малко мазнина и запържете в същия тиган лука, чесъна. Добавете доматения сос и 2 с.л. гореща вода. След 2 минути прибавете захарта, сол и оцета. Щом сосът се сгъсти, сипете свинското и разбъркайте постоянно.

Поднесете свинското по китайски с гарнитура от сварен ориз.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Веси
Веси
20.12.2014 16:17
Вместо нишесте може ли брашно?
0
0
Дойчинов
Дойчинов
03.05.2015 19:41
Да, обаче го преси
0
0
криси
криси
25.01.2014 17:44
а как е
4
0
кап
кап
25.01.2014 15:57
рецептата е прекрасна
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!