Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Кисело зеле с ориз и соеви хапки

Кисело зеле с ориз и соеви хапки

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7915k1k4k11
Кисело зеле с ориз и соеви хапки
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
02/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 голяма зелка (2 - 3 кг)
  • ориз - 300 г
  • праз - 1 голям стрък
  • соеви хапки - около 100 - 150 г
  • червен пипер
  • черен пипер - на зърна
  • бахар
  • дафинов лист
  • чесън - 1 скилидка
  • олио - 3/4 ч.ч.
  • бульон - 1 зеленчуков и 1 гъбен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако зелето е много солено и/или кисело, предварително се оставя във вода да се изкисне.

Зелето се реже на ивици. В тенджера се слага олиото и когато се загрее, се слага зелето да се запържи. Празът и чесънът се нарязват и се запържват при зелето. Захлупва се с капака.

През това време в отделен съд се слага вода според указанията на опаковката на соевите хапки. Като заври водата, се добавят бульончетата. Когато се разтворят напълно, се изключва котлонът и се сипват хапките. До 5 минути са накиснати и се изваждат в друг съд.

Оризът се измива и се запържва при зелето. След това се добавят и накиснатите соеви хапки да се запържат за 2-3 минути. Прибавят се червеният пипер и останалите подправки. При нужда се слага и сол.

Всичко се разбърква добре и се изсипва в тава. Залива се с вода 3 пъти колкото ориза (почти един литър). Пече се на 200 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: