Най-вкусните кюфтета

19/04/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67294217675
"Търсим си работа като дегустатори на кюфтета "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
43 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо166 292
  • Преглеждания за месеца8299
  • Преглеждания за седмицата526
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена43

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете филията хляб в млякото, след което отцедете. Почистете лука и чушките и ги сложете в кухненския робот, добавете бекона, хляба и месото. Смесете всичко, ако нямате робот може да ползвате месомелачка, като минете всичко през нея.

В купа сложете смляната смес, добавете яйцето, нарежете топеното сирене на дребни парченца и го сложете и него, поръсете с подправките и омесете.

Покрийте с домакинско фолио и оставете така получената кайма в хладилника за 2 часа. Извадете и с влажни ръце оформете кюфтенца.

Загрейте олио в тиган, оваляйте всяко кюфте в брашно, изтръскайте излишното и сложете в мазнината да се пържат, като ги обръщате от всички страни.подобни рецепти тук

5 12
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Zaiko72
Zaiko72
14.05.2017 21:18
Здрасти,
за пръв път пиша коментар, без значение за какво хранително изкуство става въпрос. Но относно каймата за КЮФТЕТА, не се сдържах!
1/ Ако не искате по месеста и суха кайма, не добавяйте телешко месо.
2/ Кайма 2/3 свинска флейка, 1/3 мазна плешка.
3/ Сол, ч. пипер + пушен червен пипер (лютивия е по вкус).
4/ 1 г. лук (стар усърдно ситно нарязан) на кг. кайма - перата на пресния лук винаги са бонус и придават невероятна консистенция и аромат на скарата.
5/ Кимион МНОГО и на вкус съответно ))
6/ Каймата се замесва с гореизброените продукти, 1 ден в хладилник!!! На втория ден се добавя (на кг. кайма - 1 яйце + к. чаша олио и газирана вода). Каймата се меси в продължение на 15 мин.
7/ Сместа престоява в хладилник и в деня на готвене се изважда на открито 20-25 гр. в плик ( за да не я кацат мухи) 3-4 ч. за до втаса допълнително.
8/ Печете на скара по ваш вкус, сочни или със силна шарка от скарата))))))))
Винаги първото кюфте го тествайте, разчупете и опитайте... съответно ще знаете колко да печете.
Да Ви е вкусно, и Наздраве!
9
0
Татяна  Ангелова
току -що ги направих и станаха мнооого добре.Благодаря за рецептата
1
0
Ivo
Ivo
03.07.2016 19:43
Аз добавям 1/2 лъжичка сода за хляб.
9
4
Zaiko72
Zaiko72
30.06.2017 22:12
Абсолютно содата е бонус, особено когато времето за втасване е малко. Но с газираната вода добивате мехурчета които се запълват от мазнината на каймата, а втасването е процес който по-горе описах. за скара пробвайте с газирана вода-бира )))))))))))))))))))))))
1
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
06.05.2016 08:22
аз правя дупчица след като оформя топчето и вътре слагам топеното сирене
3
4
Zaiko72
Zaiko72
30.06.2017 22:14
Супер, разнообразието в кухнята е безгранично! Повече импровизация спрямо вкуса, повече удоволствие ;-Р
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв