Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Пълнени Яйца»Великденско предястие

Великденско предястие

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2271k3412k5
Великденско предястие
Снимка: Биляна Владова
1 / 3
04/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
7 мин.
Общо
22 мин.
Порции
7
"Ако се чудите какво да направите с толкова варени яйца, заповядайте тази рецепта за предястие"

Необходими Продукти

  • яйца - 10 бр.
  • крема сирене - 1 пакетче
  • майонеза - 1 бр.
  • хималайска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се сваряват. Трябва да са твърди, а не рохки.

Когато изстинат, се обелват и се разрязват по дължина на две половини. Изважда се жълтъкът и се слага в купа.

Лодките от белтък, които са се образували, се подреждат една до друга в чинията, в която ще се сервират.

Жълтъците заедно с малко сол се намачкват и към тях се добавят майонезата и крема сиренето. Всичко това се обърква до еднородна смес.

С тази смес с помощта на чаена лъжичка се пълнят белтъчените лодки. Във всяка лодка се слага около лъжичка и половина. Накрая по желание може яйцата да се поръсят с малко червен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Добра идея за неизядените яйца след Великден
04.05.2016 15:23
1