Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнени Хлебчета»Хлебчета мидички със сочна плънка

Хлебчета мидички със сочна плънка

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Хлебчета мидички със сочна плънка
Снимка: Наталия Петрова
1 / 4
17/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8-10 бр.

Необходими Продукти

  • За тестото
  • прясно мляко - 250 мл
  • мая - 1 кубче
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 1/2 с.л.
  • захар - 1 щипка
  • брашно - колкото поеме (около 600 г)
  • За плънката
  • чушки - 3 бр.(за пълнене)
  • домати - 2 бр. малки
  • сирене - 60 - 70 г
  • кашкавал - 150 г
  • колбас - шпек (по - мек)
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладко мляко разтваряме маята, чукваме яйцата, прибавяме и олиото, оцета, захарта и солта. Разбъркваме и прибавяме по малко брашно и месим до получаването на меко тесто. Оставяме тестото да втаса за около 40 мин.

Докато тестото втасва си измиваме зеленчуците и ги нарязваме на филийки, нарязваме и останалите продукти.

След като втаса тестото го разточваме на голяма, не много тънка кора, и с помощта на купичка изрязваме кръгчета. Във всяко от кръгчетата (на едната половина) слагаме от продуктите за плънката, поръсваме с чубрица и затваряме, като притискаме хубаво краищата с вилица, за да не изтича плънката.

Така правим всички кръгчета, като изрязъците от тестото събираме на топче и отново разточваме.

Нареждаме готовите мидички в намазана с олио тава и печем в умерена фурна до готовност (около 40 минути). След като са готови, изваждаме ги от фурната и отново поръсваме с шарена сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Благоева
Ваня Благоева
Получили са се повече от превъзходни, браво!
17.05.2016 16:07
1
Покажи всички подкоментари
К К
К К
Браво! :)
17.05.2016 14:19
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много добра плънка.
17.05.2016 13:41
1
Покажи всички подкоментари