Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Руладини»Пияни пълнени свински рулца

Пияни пълнени свински рулца

Пияни пълнени свински рулца
Снимка: Цветомира Рогачева-Тодоро
1 / 2
23/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • за рулцата
  • свинско месо - 1. 5 кг
  • кашкавал - 100 г
  • шунка - 100г
  • кисели краставички - 2 - 3 бр.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • соев сос
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
  • универсална подправка - подправка за месо
  • за соса
  • печурки - 200 - 300 г
  • вода - 500 - 700 мл или бульон
  • брашно - 3 с.л.
  • масло - 3 - 4 с.л. или олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвам месото като за пържоли. Изтънявам месото с чукче. Подправям с подправките и посолявам. Редя резен шунка (тънко нарязана), кашкавал и кисела краставичка. Завивам внимателно рулцето и захващам с клечка за зъби. Вие решавате дали ще изпълните или ще пропуснете запържването на рулцата.

Запържени изглеждат по-красиви, но може и да се пропусне, в този случай стават чупливи и е трудно да ги пренесете цели в чинията. Та запържвам ги от всяка страна и ги подреждам в тавичка.

Заливам ги с виното, соев сос и още малко подправки. Завивам с фолио и пека на силно зарята фурна - 200 градуса за около 100 минути. Проверете и ако не са готови печете още малко. Запичам за 10 минути без фолио за коричка.

Соса приготвям като сваря гъбите, в друг съд запържвам брашното в олиото или маслото. Добавям бульона от месото или водата при непрекъснато бъркане и на части. Овкусявам със сол, ако е нужно и добавям гъбите.

За гарнитура съм приготвила картофено пюре, но вие може да приготвите неща по ваше желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: