Начин на приготвяне
В тенджера поставяме свинските уши и пълним вода, докато се закрият. Поставяме на котлона да заврат, като ги припенваме от време на време.
Като минат 5-10 минути, поставяме подправките и оставяме да се сварят до готовност.
През това време си приготвяме каймата. В купа я поставяме и към нея добавяме солта и черния пипер. Всичко това размесваме добре, като покриваме със стреч и оставяме на страна.
Нарязваме си краставичките на колелца, а кашкавала - на тънки лентички.
След като са сварени ушите, вадим едното и върху него нареждаме краставичките. Върху тях кашкавала и най-отгоре разпределяме каймата.
Този процес се повтаря още веднаж. Най-отгоре поставяме и второто свинско сварено ухо.
Постиламе фолио на плота и поставяме пълнените свински уши.
Първо прегъваме от двете страни и след това навиваме стегнато.
След като сме обвили с фолиото, стягаме отново със стреча няколко пъти.
Слагаме го в плик с цип за варене и поставяме в тенджера с вода.
Отгоре върху плика притискаме зимното мезе с чиния.
Варим така за около 40-50 минути.
Вадим, притискаме с тежък предмет и оставяме така в хладилника за едно денонощие.
Премахваме торбичката, стреча и фолиото и нарязваме на филийки пълнените свински уши.