Начин на приготвяне
Нарязвам месото като за пържоли. Изтънявам месото с чукче. Подправям с подправките и посолявам. Редя резен шунка (тънко нарязана), кашкавал и кисела краставичка. Завивам внимателно рулцето и захващам с клечка за зъби. Вие решавате дали ще изпълните или ще пропуснете запържването на рулцата.
Запържени изглеждат по-красиви, но може и да се пропусне, в този случай стават чупливи и е трудно да ги пренесете цели в чинията. Та запържвам ги от всяка страна и ги подреждам в тавичка.
Заливам ги с виното, соев сос и още малко подправки. Завивам с фолио и пека на силно зарята фурна - 200 градуса за около 100 минути. Проверете и ако не са готови печете още малко. Запичам за 10 минути без фолио за коричка.
Соса приготвям като сваря гъбите, в друг съд запържвам брашното в олиото или маслото. Добавям бульона от месото или водата при непрекъснато бъркане и на части. Овкусявам със сол, ако е нужно и добавям гъбите.
За гарнитура съм приготвила картофено пюре, но вие може да приготвите неща по ваше желание.