Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печен лаврак на пара със задушени зеленчуци

Печен лаврак на пара със задушени зеленчуци

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542k2
Печен лаврак на пара със задушени зеленчуци
Снимка: Евтини Рецепти
1 / 3
24/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • лаврак - 2 бр.
  • моркови - 4 бр.
  • грах - 100 г
  • масло - 80 г
  • сол
  • черен пипер
  • копър
  • лимони - 2 бр.
  • зехтин
  • чесън - сух
  • вода - 2 водни ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме рибата и с остър нож правим леки прорези в нея. Намазваме със сол, сух чесън и копър. Нарязваме лимона на шайби и ги нареждаме в корема на рибата.

Намазнявам скарата на фурната и слагам рибата директно на решетките, като я намазвам от долната страна и нея със зехтин, за да не залепне. В тавичката на фурната изсипвам водата, сол, черен пипер, чесън, копър, сока на единия лимон и мушкам във фурната, точно под скарата с рибоците.

Фурната ми е предварително загрята на 200 градуса.Оставям я така, докато рибата добие приятен тен . Сварявам граха, ако не е от консерва, нарязвам морковите на жулиени (може да използвате бейби моркови, аз лично ги предпочитам).

Загрявам маслото в тигана и слагам зеленчуците.Може да добавите съвсем малко водичка. Овкусявате със сол и черен пипер. Сервирате с вкусната рибка. Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: