Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле със зелен фасул върху канапе от зеле

Пиле със зелен фасул върху канапе от зеле

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Пиле със зелен фасул върху канапе от зеле
Снимка: Monika Ivanova
2 / 3
02/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Комбинацията от пилешко месо и зеленчуци е особено подходяща пред горещите месеци, когато искаме хем да похапваме, хем да запазим лятната си фигура"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • зеле - 1 малка зелка
  • зелен фасул - 300 г
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - ¼ к.л.
  • червен пипер - ¼ к.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • чубрица - ½ к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се почистват, измиват и се слагат в тенджера с посолена вода. Към тях се прибавя и нарязаното на тънки ивици зеле.

Варят се около 15 минути, след което добавяте и нарязания на малки парчета зелен фасул и подправките.

След още 5 минути бутчетата и зеленчуците се прехвърлят в тава като зелето остава отдолу, а бутчетата лежат върху него.

Сипва се и около 500 мл от бульона, който се е получил при варенето и тавата се слага в силно загрята фурна, за да се запече ястието още поне 15 минути.

Ако харесвате по-сухи и запечени гозби оставете до тогава, докато ви харесва количеството на останалия бульон. При сервиране може да поръсите с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: