Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Австрийски джоб с ябълки, кайсии и канела

Австрийски джоб с ябълки, кайсии и канела

Австрийски джоб с ябълки, кайсии и канела
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
14/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1.2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч. топла
  • мая - 1 ч.л. суха
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • масло - 1 с.л. или маргарин
  • плодове
  • ябълки - 1 бр.
  • круши - 1 бр.
  • кайсии - 4 бр.
  • канела - 4 щипки
  • захар - 4 щипки
  • мак - 4 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква в топлата вода и захарта и оставяме да бухне. Сипва се в средата на брашното, добавя се маслото, солта, прясното мляко и белтъка на яйцето. Жълтъкът е за намазване отгоре.

Замесва се средно меко тесто и оставяме да си почине 20 -30 минути. Готовото тесто се разделя на 4 топчета. Всяко се разточва на правоъгълник и в средата се поставя част от плодовата плънка, отгоре се поръсва с щипка канела и захар.

Тя се приготвя, като се обелват плодовете и се нарязват на кубчета. После се завиват джобовете като плик, да не изтече плънката.

Нареждат се в намазана с олио тава. Отгоре се намазват с разбит жълтък и поръсваме маково семе. Печем в загрята фурна 180 градуса около 25 минути.

Изваждат се, охлаждат се и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: