Рог на изобилието

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Рог на изобилието
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 7
17/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Страшно ни харесва идеята на Христиляна във фунийките да сложим кюфтенца и пържени картофки. Но се замисляме и за комбинацията от пилешко месце, топено сирене и гъби? Коя е вашата любима комбинация?"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • прясно мляко - 1 чаена чаша топла
  • мая - 1 кубче
  • яйца - 4 бр. (един жълтък се оставя за помазване)
  • масло - 1/2 кубче меко
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се изсипва брашното. В него се прави кладенче, троши се маята и се изсипва топлото прясно мляко. Единият жълтък се оставя за помазване.

Прибавят се и останалите продукти. Замесва се меко тесто. Тестото се оставя да втаса за 20-30 минути.

За роговете за изобилието е необходимо около половината от тестото. Останалото тесто може да приберете в хладилника или да направите една пита.

От домакинско фолио направих фунии, на които да се навие тестото.

Втасалото тесто се разточва на тънка кора и се реже на ленти със широчина 1-2 см. Фунийте помазах със олио, за да не залепне тестото по тях. Навиват се върху фуниите от фолиото. Остават се да втасат за около 30 минути.

След това помазвам със жълтъка, малко олио и вода. Отгоре направих украсата.

Пека на загрята фурна на 200 градуса. Пече се, докато стане златисто тестото, около 30-40 минути. След като са готови, ги поръсвам леко с вода и ги завивам с кърпа за около 5-10 минути.

Когато поизстинат малко, се маха и фолиото. Вътре може да сложите кюфтета, пържени картофи и др.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христилияна Димитрова
Христилияна Димитрова
За много неща може да се използва. Използвала съм ги за великденските яйца, също седеше добре.
18.07.2016 21:08
1
Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Прекрасна идея,ще стои много оригинално на маса.Може да се използва и за разядки.
18.07.2016 21:06
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Супер идейка,определено ми хареса, с пълнежа може да се имппровизира и според мен е хубаво да имат вътре и някакво сосче,за да не са прекалено сухи
17.07.2016 15:57
1
Покажи всички подкоментари
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Много оригинално предложение!
17.07.2016 14:18