Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Варено агнешко със зеленчуци

Варено агнешко със зеленчуци

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Варено агнешко със зеленчуци1 / 2
22/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 800 г
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 2 бр.
  • целина - 1 резен
  • пащърнак - на вкус
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • домати - 4 бр.
  • масло - 60 г
  • магданоз
  • хрян
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото, почистваме и слагаме в тенджера. Наливаме вода и обираме образувалата се пяна. Продължаваме варенето и когато заври прибавяме почистените и нарязани ситно моркови, лук, пащърнак, целина.

Варим докато месото се свари хубаво. Когато месото е напълно омекнало, добавяме и почистените, белени и нарязани на кубчета картофи.

Оставяме да се сварят и те и тогава добавяме настърганите домати. Варим до готовност. В отделен съд разтапяме краве масло и изпържваме малко червен пипер.

Изсипваме запръжката в супата, посоляваме на вкус и ръсваме черен пипер. Поръсваме със ситно нарязан пресен магданоз. В отделен съд смесваме настърган хрян и оцет на вкус. Поднасяме със супата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: