Руски пирожки

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3212k
Руски пирожки1 / 2
26/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
"Трябва да изядете поне една, за да разберете защо половината свят се прехласва по руските пирожки"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 брой + 5 твърдо сварени за плънката
  • сода - 1 к.л. за хляб
  • сол
  • брашно - колкото поеме
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете содата в киселото мляко. Разбъркайте с яйцето, солта и добавете толкова брашно, нужно за омесване на средно твърдо тесто.

Разточете го на набрашнен плот и изрежете с чаша кръгчета. Всеки 2 кръгчета се слепват, като между тях в средата се слагат по малко натрошени сварени яйца.

Така приготвените пирожки се пържат в сгорещено олио и се отцеждат върху решетка с кухненска хартия под нея.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
59
41
30
20
10
Дай твоята оценка: