Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Гофрети»Гофрети със сладко от ягоди

Гофрети със сладко от ягоди

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Гофрети със сладко от ягоди
Снимка: Албена Асенова
1 / 5
08/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Не търсете повече - ето я най-вкусната рецепта за хрупкави гофрети, които може да поднесете със сладко от ягоди и не само!"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 250 г
  • прясно мляко - 250 мл.
  • краве масло - 80 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 2 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • масло - за намазване
  • сладко от ягоди
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се смесват сухите съставки: брашното, , размесено с бакпулвера, ванилията и захарта.

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци: жълтъците се разбиват с размекнатото масло, след което се сипва млякото.

Белтъците се разбиват със солта. Разбитите жълтъци с мляко се прибавят към сухите съставки. Размесваме. При непрекъснато бъркане прибавяме на малки порции и белтъците.

Формичките, в които ще печем гофретите, се намазват с масло. С черпак или по-голяма лъжица се гребва от сместа и се излива върху формичката. Печем гофретите, докато придобият златист цвят.

Поднасяме със сладко от ягоди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Когато не са една върху друга,а се слага всяка една готова върху решетка или скара изсъхват и стават хрупкави. Наредени една върху друга се задушават и омекват.
28.02.2018 19:53
Мирослава Пашова
Мирослава Пашова
Гофретите меки ли са или хрупкави?
28.02.2018 19:42