Лятна мусака

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
16/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Кулинарно правило - Лятната мусака задължително е двойно по-вкусна и сочна"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 100 г
  • копър
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • чесън - пресен
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се обелват, режат на кубчета и се разделят на две равни части.

Правим плънка като разбиваме яйцата, към които прибавяме натрошеното сирене, киселото мляко и нарязаните на ситно чесън и копър.

На дъното на подмазана тавичка нареждаме единия пласт тиквички. Отгоре се разстила плънката.

Поръсваме със смлените орехи. Върху тях редим втората част от тиквичките. Завършваме с настърган кашкавал. Печем в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: