Начин на приготвяне
Лукът се запържва в 2 с.л. от зехтина. Добавят се тофуто, сол, пипер, индийското орехче и магданозът. Държи се на огъня около 30 мин. Фурната предварително се загрява до 180 градуса.
Загрява се останалият зехтин и се запържват картофените кръгчета, които след това се подреждат в тавата - един пласт картофени кръгчета, следващият пласт е от доматите и тофуто. Редят се в такава последователност до изчерпване на количеството, като се завършва с картофите.
Залива се с водата и се покрива с алуминиево фолио. Пече се вегетарианската мусака около 45 мин.
Накрая на печенето се маха фолиото и ястието с картофи и тофу се държи около 10 мин., за да придобие златистокафяв вид.
Мусака с картофи за малки и големи гладници. Не пропускайте да си приготвите и вие тази мусака без яйца и мляко.