Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Пълнени сухи чушки с нахут и кисело зеле

Пълнени сухи чушки с нахут и кисело зеле

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Пълнени сухи чушки с нахут и кисело зеле1 / 2
06/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • нахут - 500 г (консерва)
  • кисело зеле - 500 г
  • зелеве вок - 1/2 ч.ч.
  • чушки - 10 бр. сухи червени
  • праз - 2 стръка
  • олио - 3/4 ч.ч.
  • сол
  • джоджен
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате сухите чушки и ги накисвате в топла вода, за да омекнат (може да направите 1-2 малки дупчици, така че водата да влезе и във вътрешността). Почиствате внимателно от семето.

Лука нарязвате на ситно и задушавате в мазнина за няколко минути. Към него добавяте и нарязаното на ситно зеле и оставяте да се задушат около 15 минути. Нахута отцеждате, измивате и намачквате на пюре.

Добавяте го към лука и зелето и разбърквате още 7-8 минути, след което добавяте и подправки на вкус. След като поизстине сместа я използвате за да напълните чушките. За да не изтича тя топнете отвора на чушките в брашно, след като ги напълните.

Нареждате в тава и заливате с 1/2 ч.ч. вода и 1/2 ч.ч. зелев сок. Ако имате останала плънка може да я сложите около чушките. Поливате отгоре с олиото и слагате във фурната на 180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: