Постна питка за Бъдни Вечер

27/11/2016
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваГотвач294903402
"Какви късмети слагате в постната питка за Бъдни вечер?"
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо46 061
  • Преглеждания за месеца2808
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • брашно - около 500 г
  • вода - 300 мл хладка
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • оцет - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява два пъти. В брашното се прави кладенче и се изсипва пакетчето бакпулвер и се изсипва хладката вода. Добавят се и останалите продукти без оцета и содата за хляб.

В отделна купа се смесват содата за хляб и оцетът. След което се добавя към брашното. От изброените продукти се замесва меко тесто.

Полученото тесто се оставя настрани, завито с кърпа да си почине за около двайсетина минути. След като тестото си е починало, се оформя на кръгла питка.

Оставя се малко от тестото са украса на питката. Приготвят се подходящи за празника формички. Помазва се отгоре с олио. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар