Шоколадова торта с крем Брюле

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5018k
29/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
120 мин.
Порции
12
"Шоколадово съвършенство, което гали небцето ви и носи наслада на всичките ви сетива"

Необходими Продукти

  • масло - около 375 г краве, на стайна температура
  • какао - 3/4 ч.ч. натурално + още 3 с.л. за формите
  • вода - 1/2 ч.ч. вряща
  • брашно - 3 ч.ч. пресято
  • сода - 1 ч.л. за хляб
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 2 1/4 ч.ч.
  • яйца - 4 големи
  • ванилия - 1 с.л. течна
  • прясно мляко - 1 ч.ч. пълномаслено
  • прясно мляко - 500 мл, за крем Брюле
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 6 броя жълтъци
  • желатин - 20 г
  • сметана - 200 г сладкарска
  • шоколад - 200 г горчив, за заливката
  • масло - 125 г, за заливката
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте какаото в купа и го разбъркайте с горещата вода и го оставете да се охлади. В друга купа смесете пресятото брашно със содата и солта.

В трета купа разбийте мекото масло с миксер на ниска скорост, докато се получи кремообразна смес. Постепенно прибавете захарта и бийте за около 5 минути. Следва да добавите предварително леко разбитите яйца при непрекъснато биене на ниска скорост. Накрая прибавете ванилията.

Смесете прясното млякото с какаото с вода. Започнете да добавяте към маслената смес брашното и какаовата смес, като ги редувате на няколко пъти. Биенето продължава, докато всички продукти се смесят много добре.

От тази смес се пекат 3 какаови блата за торта. Всеки блат се слага във форма с размер 24-26 см, застлана с хартия за печене, леко намазнена и поръсена с 1 с.л. какао. Печенето на всеки блат отнема около 35-45 минути в загряна слаба фурна, като готовността се проверява с клечка.

За крем Брюле смесете прясното мляко, сметаната, жълтъците и захарта и сложете да се вари на котлона до кипване. Разтворете желатина в малко вода до набъбване, разтопете го и при непрекъснато бъркане го добавете към другата смес. Оставете крема да се охлади добре.

Слепете блатовете с крем Брюле, а отгоре залейте цялата торта с глазурата, приготвена от разтопените на водна баня 200 г натурален шоколад и маслото. Отгоре направете украса по желание. Блатовете се получават доста влажни и затова не е нужно да се сиропират. Оставете Шоколадова торта с крем Брюле да престои поне 2-3 часа преди да поднесете.

Неустоима шоколадова торта!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
519
45
35
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мариела Христова
Мариела Христова
Страхотна рецепта, поздравления!
08.01.2016 17:14
Сладкояшна
Сладкояшна
Невероятна е! Само ще дам един съвет за крема - направете първо него, оставете го да изстине добре и после го приберете в хладилника, а докато изстива правете блатовете. Така няма да ви се налага да чакате желатина да се стегне и чак тогава да сглобявате тортата.
10.05.2015 23:25
валерия
валерия
Не ми допадна особрнп
14.12.2014 19:34
tanq
tanq
на тортите винаги се слага масло и то най малко по 200 грама за крема..
мисля,че тортата е чудесна и смятам да я пробвам!
07.09.2013 16:53
4
1
Ваня
Ваня
Ми тя - Берта, за това е дебела:) Все такива си ги хапва-с половин кило масло!
12.04.2013 01:40
1
Даниела
Даниела
1/2 кг масло,това изглежда убийствено много,като се сложи и сметаната от крема....не знам,но ми се струва ужасно тежко,иначе изглежда супер
10.04.2013 16:45
1
1