Маклюба с пилешко

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Маклюба с пилешко1 / 2
22/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • ориз - бланширан - 500 г
  • картофи - 4 бр.
  • патладжани - 2 бр. малки
  • домати - 2 бр. малки
  • пиле - 1/2 бр.
  • моркови - 4 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • подправки - по избор
  • сол
  • мазнина - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Докато приготвяте другите неща накиснете ориза във вода. Пилето сложете в подсолена вода да се вари за кратно. Картофите почиствате от обелките нарежете на кръгчета. Сложете ги да се пържат, но ги извадете от тигана малко преди да станат готови.

По същия начин и патладжанът трябва да нарежете на филийки, а морковите на кръгчета и сложете и тях леко да се запържат. На дъното на тенджера наредете нарязани на кръгчета домати. Посолете ги и върху тях наредете картофи.

Върху тях също поръсете малко сол и сложете обезкостеното пилешко месо. Върху него поставяте патладжаните, морковите и чесъна нарязан на дребно. Прецедете ориза. Сложете го най-отгоре върху всички продукти и притиснете хубаво.

Сложете сол и подправки по собствен вкус като имате предвид, че арабските такива са силни и ароматни и много подхождат на това ястие. Залейте с бульона, в които сте варили пилето. Водата в тенджерката трябва да е около 1-2 пръста над ориза.

Първоначално се вари на силен котлон и когато заври трябва да го намалите. Когато водата изври и ориза омекне ястието ви е готово за сервиране. След като поизстине може да го обърнете в голяма чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: