Мозък по Шопски

Yana G.Yana G.
Готвач
1786522457523
Мозък по Шопски1 / 2
26/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешки мозък - 1 бр.
  • домати - 2 - 3 бр.
  • чушки - 2 - 3 бр.
  • лук - 2 - 3 глави
  • яйца - 3 бр.
  • магданоз
  • брашно
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В по-дълбок тиган запържваме първо лука, след това чушките, добавяме нарязаните на ситно домати. Като са готови ги поставяме в тавичка.

Накисваме във вода мозъка, след това го почистваме от ципите. Слагаме го в тенджера, покриваме го с вода и оставяме да кипне. След това се реже на филийки.

Посоляваме парченцата, овалваме ги в брашно и в сгорещена мазнина ги запържваме от двете страни. Подреждаме парченцата върху зеленчуците в тавичката.

Разбиваме яйцата, добавяме всички подправки, заливаме и запичаме в загрята фурна на 180 градуса, докато се зачерви. поръсваме с магданоз и сервираме докато е топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: