Портокалова сиропирана торта

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Портокалова сиропирана торта
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 3
13/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Всяка торта да си знае майстора, ние отговаряме за най-важната част - изяждането"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 в.ч.
  • олио - 1 в.ч.
  • прясно мляко - 1 в.ч.
  • брашно - 2 в.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 2 пакетчета
  • портокали - кората на един портокал
  • какао - 3 с.л.
  • шоколад - 1 бр. малък млечен
  • Сироп
  • прясно мляко - 2 в.ч.
  • портокалов сок - 1/2 в.ч.
  • какао - 1 с.л.
  • захар - 1/2 в.ч.
  • олио - 1/2 в.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват заедно със захарта на пяна. После се добавят прясно мляко, олио и какао. Продължава се с разбъркването. След това се добавят ванилия, бакпулвер и брашно.

Рендосва се на дребно ренде портокаловата кора. Разбърква се и се изсипва в леко намазнена тава. Отгоре се начупва на малки парчета шоколадът. Пече се в загрята фурна на 180 градуса за около 35 минути.

През това време в тенджера се слагат продуктите за сиропа. Слага се на котлона и се оставя да заври хубаво, като се разбърква от време на време. Като покъкри малко се вдига от котлона и се оставя да се поохлади.

Готовият блат се изкарва от фурната, оставя се за около 5 минути да се охлади и се залива със сироп. По желание се поръсва с кокосови стърготини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: