Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Яхния»Зрял боб със запечени свински ребърца

Зрял боб със запечени свински ребърца

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k21k24
Зрял боб със запечени свински ребърца
Снимка: Мария Симова
1 / 2
11/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10
"Всеки път, когато някой ни попита дали обичаме класиката, се сещаме за това ястие, и с усмивка отговаряме утвърдително"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г зрял
  • свински ребра - 800 г
  • лук - 2 глави
  • целина - 2 см корен
  • чесън - 4 скилидки
  • олио - 1 ч.ч.
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 1 бр. голям
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • джоджен - пресен за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете и поръсете с черен пипер на вкус, нарязаните на малки парчета ребра, поставете ги в малка тавичка и запечете в предварително загрята фурна до полуготовност за около 40 минути.

Измийте боба, поставете в тенджера да поври с малко вода, която изхвърляте след 10 минути.

Заредете отново със студена вода, налейте олиото, нарежете лука, морковите, чесъна и корена целина, оставете да ври на бавен огън до полуготовност. Прибавите запечените ребърца към него и продължете да варите на слаб огън до готовност.

Накрая, преди да свалите ястието добавете червения пипер, домата настърган на ренде и джоджена нарязан на ситно, след като отново заври свалете от огъня готовото ястие.

Този момент с джоджена съм принудена да пропускам защото домашните ми любимци не обичат зелени подправки (добавям си ги отделно в моята чиния), въпреки моите неуспешни убеждения, че са много полезни и вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: