Спанак с ориз и яйца на фурна

28/04/2012
magi yordanovaот magi yordanovaНовак
"Търсенето на перфектната пролетна манджа приключи - това е тя!"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции5-6
Сготви+2 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо21 714
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3,7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Спанака се измива и нарязва на ивици. Лукът се нарязва на ситно и заедно със спанака се задушават в тиган с олиото и чаша вода.

След като омекнат, към тях се добавят измития ориз, черния и червения пипер, солта/може да се замени с 1-2 с.л. универсална подправка/, долива се още една чаша вода. Оставя се на тих огън за 10-15 минути докато ориза набъбне, като се разбърква периодично за да не залепне.

Прехвърля се в тава и се слагат нарязаните пресни подправки, щипка чубрица и чер пипер, наливат се 2 чаши вода. Пече се на умерена температура приблизително 15 минути.

Тавата се изважда, правят се вдлъбнатинки и в тях се чукват яйцата. Връща се обратно във фурната докато се втвърдят белтъците им.

На порция се сервират по 2-3 яйца, като може да се добавят и по две лъжици кисело мляко на всяка.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 5
4 4
3 3
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Катя
Катя
16.07.2013 22:24
Много вкусно се получи :)
1
0
Lina
Lina
14.04.2013 15:03
обядът беше страхотен браво :)
1
0
Златка Демирова
Златка Демирова
15.03.2013 12:40
Страхотна рецепта!Сравнително бърза и много вкусна! Благодаря!!!
2
2

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти