Спанак с ориз и яйца на фурна

28/04/2012
magi yordanova
отmagi yordanovaНовак9961
"Търсенето на перфектната пролетна манджа приключи - това е тя!"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо31 087
  • Преглеждания за месеца256
  • Преглеждания за седмицата39
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанака се измива и нарязва на ивици. Лукът се нарязва на ситно и заедно със спанака се задушават в тиган с олиото и чаша вода.

След като омекнат, към тях се добавят измития ориз, черния и червения пипер, солта/може да се замени с 1-2 с.л. универсална подправка/, долива се още една чаша вода. Оставя се на тих огън за 10-15 минути докато ориза набъбне, като се разбърква периодично за да не залепне.

Прехвърля се в тава и се слагат нарязаните пресни подправки, щипка чубрица и чер пипер, наливат се 2 чаши вода. Пече се на умерена температура приблизително 15 минути.

Тавата се изважда, правят се вдлъбнатинки и в тях се чукват яйцата. Връща се обратно във фурната докато се втвърдят белтъците им.

На порция се сервират по 2-3 яйца, като може да се добавят и по две лъжици кисело мляко на всяка.подобни рецепти тук

5 6
4 5
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Петя Цанкова
Петя Цанкова
17.03.2018 01:20
Бързо и вкусно пролетно ястие,което директно приготвям във фурната:)
0
0
Катя
Катя
16.07.2013 22:24
Много вкусно се получи :)
4
0
Lina
Lina
14.04.2013 15:03
обядът беше страхотен браво :)
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!