Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с варени яйца и маслини

Пица с варени яйца и маслини

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6792k3
Пица с варени яйца и маслини
Снимка: Таня Левенова
1 / 5
18/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
22 мин.
Порции
1
"Пица мечта - лесна за приготвяне и вкусна за изяждане!"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • вода - 270 мл топла
  • мая - 7 г суха
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 2 - 3 щипки
  • за плънката на една пица
  • доматен концентрат - 3 с.л./размесен с 2с.л вода/
  • риган - 1 ч.л.
  • кренвирш - 1/2 бр.
  • яйца - 1 бр. сварено
  • кашкавал - 20 г
  • маслини - 7 - 8 бр.
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите за тестото се омесва средно меко тесто. Оставя се за 30 минути на топло и покрито. След това от тестото се късат топки, които се разточват на кора колкото десертна чиния.

След това кората се разточва до размера на тавата, но с ръце. Кората се поставя в тавата, намазана с масло или маргарин. Кренвиршът се нарязва на дребни парченца. Яйцето на филийки.

Върху кората от тавата, се намазва доматеният концентрат. Поръсва се ригана.Подреждат се парчетата кренвириш, а след това и филийките яйца.

Следва настърганият кашкавал и накрая маслините. Приготвената пица се полива със зехтина.

Изпича се за 10-12 минути на 220 градуса в предварително загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: