Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Домашна ръчно точена юфка

Домашна ръчно точена юфка

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3792k6662k6
Домашна ръчно точена юфка1 / 3
21/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
240 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
270 мин.
Порции
10
"Когато искате да дадете на семейството си само най-доброто - пригответе домашна точена юфка"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • яйца - 6
  • прясно мляко - 400 мл
  • грис - 100 гр
  • сол - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със солта. Към тях се прибавя прясното мляко и се разбърква. Слага се и грисът. Брашното се пресява и то се добавя към сместа.

Меси се до получаване на меко тесто. То се разделя на топчета, които се разточват на тънки кори.

Те се оставят на слънце да изсъхнат, докато се напукат. След това се пекат в умерена фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: