Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с броколи и гъби в гърне

Свинско с броколи и гъби в гърне

Свинско с броколи и гъби в гърне
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6
"Ароматно изкушение с крехко месце, сочни броколи - хапвайте с удоволствие и споделяйте с приятели"

Необходими Продукти

  • гъби - 200 г
  • свинско месо - 600 г
  • черен пипер - 1 с.л.
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • сол - 1 с.л
  • вода - 250 мл
  • червено вино - 100 мл
  • чушки - 3 бр. червени
  • чушки - 3 бр. зелени
  • праз - 2 стръка
  • моркови - 3 - 4 бр.
  • броколи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме много добре свинското месо и го нарязваме на хапки. Измиваме, почистваме и нарязваме и гъбите.

Поставяме месото и гъбите в съд и го запържваме. Измиваме морковите и праза и нарязваме на колелца. Чушките почистваме от семките, след което режем на ивички.

Измиваме броколите, накъсваме ги на розички и ги пускаме във вряща вода за 3 минути. Изваждаме ги и ги измиваме с ледена вода.

Изсипваме в гювеч месото и гъбите към тях добавете морковите, нарязани на едри колелца, праза (също на колелца), чушките нарязани на ивички и броколите.

Овкусяваме с виното, водата, сол и черен пипер пипер на вкус, дафинов лист.

Затваряме капака и поставяме в студена фурна. Пече се около 2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: