Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Тиквички на Фурна»Кошнички от тиквички с пилешко месо и сос

Кошнички от тиквички с пилешко месо и сос

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Кошнички от тиквички с пилешко месо и сос
Снимка: Мария Симова
1 / 3
26/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Малки, симпатични и преливащи от плънка пълнени тиквички, които вече ви се приядоха"

Необходими Продукти

  • тиквички - 4 бр. по тумбести
  • пилешко филе - 200 г
  • пиперки - 2 бр. зелена и червена
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 4 с.л.
  • за соса
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • зеленчукова подправка - 1 с.л.
  • краве масло - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • бяло вино - 2 с.л.
  • топено сирене - 1 кубче
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • кашкавал - за поръсване
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ще ползвате само дебелата част на тиквичките, като ги изрежете във вид на кошничка.

Издълбайте с лъжичка вътрешната семенна част и я запазете. Оформените кошнички потопете във вряща вода за около 2-3 минути и веднага след изваждането им потопете в ледено студена вода, за да спрете кипенето.

В тиган добавете 2 с.л. олио и задушете нарязаният на ситно лук и нарязаните на малки кубчета пиперки и семенната част от тиквичките до омекване, извадете ги от тигана и оставете настрани.

В същия тиган добавете 2 с.л. олио и запържете нарязаното на малки хапки пиле на силен огън до полуготовност. Добавете зеленчуците и гответе така за 3-4 минути, отстранете от огъня.

Отделно в метален съд налейте млякото, добавете маслото, зеленчуковата подправка и поставете на огъня леко да заври. Добавете предварително разтвореното брашно във виното, черния и червен пипер, посолете и бъркайте, докато започне да се сгъстява. Прибавете сиренето и бъркайте докато се разтопи.

Излейте готовия сос при пилето със зеленчуци и разбъркайте. Напълнете тиквичките със сместа, поръсете с малко кашкавал и поставете тавичката в предварително нагрята 170 градуса фурна за около 20 минути или до златист загар.

Сервирайте пълнените тиквички с прясна любима салата.

Кошничките от тиквички с пилешко месо и сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: