Медени ребърца на жар

СмърфиетаСмърфиета
Новак
6163010
Медени ребърца на жар
Снимка: Смърфиета
1 / 2
15/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ако искате и вашите ребърца да се топят като мед в устата, пригответе ги с нашата специална медена марината"

Необходими Продукти

  • свински ребърца - 1 кг
  • мед - 5 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • кориандър - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинските ребърца и ги измийте добре. В средно голяма суха купа изсипете 1 ч.л. червен пипер, 1/2 ч.л. черен пипер, 1/2 ч.л. кориандър, 1 ч.л. кимион и щипка сол.

Разбъркайте хубаво сухите съставки и към тях добавете 5 с.л. мед и 3 с.л. соев сос и отново разбъркайте.

Оваляйте хубаво едно по едно свинските ребърца в приготвената марината, поставете в тавичка и приберете в хладилника за няколко часа.

Изпечете на скара с жар до желаната от вас готовност.

Медените ребърца на жар са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: