Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешко филе с яйце и сирена

Пилешко филе с яйце и сирена

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5284k1k2k5
Пилешко филе с яйце и сирена
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 3
24/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 250 г
  • краве сирене - 100 г
  • топено сирене - 1 триъгълниче
  • кашкавал - 100 г
  • готварска сметана - 2 - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 100 мл
  • черен пипер - 1 щ.
  • краставици - за гарниране
  • домати
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе изтънявам и оформям внимателно с нож да стане като пържола. Овкусявам единствено с щипка черен пипер. Никаква сол!

Слагам тиган на котлона с олио. Добре е тиганът да е от материал, който да позволява след това ястието да може да се доготви във фурна!

Когато мазнината загрее изпържвам филето от двете страни до полуготовност. Отстранявам олиото.

Върху изпърженото пилешко месо натрошавам кравето сирене, поставям топеното сирене и кашкавала.

Правя гнездо в средата и чуквам в него суровото яйце. Поливам с малко готварска сметана и слагам в силно загрята фурна, докато се позапече яйцето.

Прехвърлям ястието в чиния и декорирам с краставица, домат, зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: