Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешкo филе с чеснов сос на скара

Пилешкo филе с чеснов сос на скара

Пилешкo филе с чеснов сос на скара
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
11/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Идеалната вечеря, ако нямате много свободно време за готвене"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 400 г
  • олио - 100 мл
  • риган
  • сол - 1 равна ч.л.
  • черен пипер
  • къри - 1 с.л.
  • чеснов сос
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • майонеза - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • копър
  • чесън - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбърква марината от олиото, смесено с риган, сол, черен пипер и къри. Пилешкото филе се нарязва на едри хапки и се овалва в марината.

Оставят се покрити с прозрачно фолио в хладилник за една нощ. Ако нямате време може да се приготви и след час.

Загрява се скара, печем от двете страни до зачервяване.

В купа се разбърква киселото мляко с майонезата, пресовани скилидки чесън и нарязан ситно пресен копър. Сервираме пилешките хапки с млечно-чеснов сос.

Уникално вкусно за лятото!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: