Домашни сладки праскови

19/02/2012
от АннаНовак
"Тези сладки прасковки не ви ли навяват спомени от детството? Защото и на нас. Тази стара и изпитана рецета е винаги хубава, затова не трябва да я забравяме"
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции15-20 бр.
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо69 041
  • Преглеждания за месеца3813
  • Преглеждания за седмицата534
  • Коментирана13 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта, прибавят се олиото и млякото, прибавя се и брашното, в което е содата. От получената тесто се оформят топчета с големина на орех.

Пекат се в намазнена тавичка.

След като изстинат всяко топче се издълбава в средата. Пълни се с мармалад или маслен крем. Залепват се двете части.

Така приготвените сладки се боядисват със сладкарска боя разтворена във захарен сироп в бледо жълто или бледо розово. Овалват се в кристална захар.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 26
4 7
3 2
2 3
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (13)

Диляна Божкова
Лелеее, тази снимка ми върна спомените далеч в детството, баба ми ги правеше страхотни.
0
0
Наталиа Петрова
Това са класически сладки, които винаги навяват мили спомени. Подхождат на всичко - кафе, чай, какао и тн.
0
0
Кристина
Кристина
26.12.2015 13:43
Рецептата е страхотна. Получиха се чудесно.
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв