Домашни сладки праскови

от АннаНовак
19/02/2012
"Тези сладки прасковки не ви ли навяват спомени от детството? Защото и на нас. Тази стара и изпитана рецета е винаги хубава, затова не трябва да я забравяме"
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции15-20 бр.
Сготви+2 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
Статистика
  • Преглеждания общо55 738
  • Преглеждания за месеца170
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана12 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 1/2 ч. ч.
  • олио - 1 к. ч.
  • прясно мляко - 1 к. ч.
  • амонячна сода - 1к. л.
  • ванилия
  • брашно - 500 гр.
  • мармалад - 50 гр.

Приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта, прибавят се олиото и млякото, прибавя се и брашното, в което е содата. От получената тесто се оформят топчета с големина на орех.

Пекат се в намазнена тавичка.

След като изстинат всяко топче се издълбава в средата. Пълни се с мармалад или маслен крем. Залепват се двете части.

Така приготвените сладки се боядисват със сладкарска боя разтворена във захарен сироп в бледо жълто или бледо розово. Овалват се в кристална захар.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 24
4 7
3 1
2 3
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Изпрати
Наталиа Петрова
Това са класически сладки, които винаги навяват мили спомени. Подхождат на всичко - кафе, чай, какао и тн.
0
0
Кристина
Кристина
26.12.2015 13:43
Рецептата е страхотна. Получиха се чудесно.
3
0
Godt
Godt
04.05.2014 23:50
Вкусотия!!!!!!!!!!!!!
1
0
Викито
Викито
25.03.2013 17:21
Взема се изпечената курабийка и от равната страна с малко ножче се издълбава в средата, с големина и форма на костилка, като се внимава да не счупи или пробие курабийката. У нас прасковите се правят по рецептата за курабийки, която е с 3 яйца,чаша захар, чаша кисело мляко с лъжичка сода, 1/2 чаша олио, ванилия и брашно, колкото поеме. За прасковите се правят по-малки топчета от тези за курабийки и отгоре не се мажат с яйце и не се поръсват със захар. След като се издълбаят в средата, издълбаната част от тях се поставя на трохи в мармалад или конфитюр, мажат се и слепват по две. Оставят се в хладилник да се стегнат и после се оцветяват със сладкарска боя, разтворена в хладка вода в купички- жълта, червена и зелена. Взема се една праскова и част от нея се потапя в жълтата, друга част в червената и една малка част в зелената боя, а накрая се овалват в кристална захар. За декорация се бодва клонче чимшир, което имитира дръжка с листенца. Хубаво е да се направят ден-два преди даден празник, за да попие сместа, с която са залепени и станат по-сочни.
7
2
Aishe
Aishe
25.03.2013 14:23
Здравейте дами,аз имам вапрос относно издълбаването,не разбирам как да се издълбае,може ли да ми помогнете???
3
0
Кристина
Кристина
22.12.2012 20:03
Сладките Праскови наистина са много успешна рецепта за празници,отнема малко повече време за направата но ефекта е поразителен!!!Искам да допълня към изпълнението че е добра да се използва всичко от издълбаното тесто може да се направи крема за слепване ,натрошава се на ситно добавя се масло,100-150 гр,прясно мляко и пудра захар като млякото е на око в зависимост колко тесто сте издълбали от изпечените половинки.
4
1
Мария
Мария
09.12.2012 17:28
За колко време ги печем?
0
1
bobi
bobi
08.12.2012 13:32
на колко градуса ?
4
0
Илияна Апостолова
к.ч.-кафяна чаша
к.л.-кафяна лъжичка
ч.ч.-чаена чаша
ч.л.-чаена лъжичка
:)
1
0
Божидар
Божидар
26.11.2012 18:18
Може ли да те попитам нещо какво е това " к .ч " Благодаря ти предварително . :)
0
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с