Мичи - малки румънски кебапчета

07/09/2017
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваИноватор238849561
"Това са малките румънски кебапченца, които са сууупер вкусни "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 146
  • Преглеждания за месеца1145
  • Преглеждания за седмицата476
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 500 г
  • хляб - 1 филия
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • сода - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • вода - 3 с.л. топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете в месомелачка телешкото месо.

Накиснете във студена вода средата от една филия хляб, след което я изстискайте с ръце и я прибавете към каймата.

Добавете още пасиран чесън, сода за хляб, сол, черен пипер, мащерка и 3 с.л. топла вода.

Омесете добре каймата и направете кебапчета дълги около 6 см.

Намажете скарата с мазнина и я загрейте. Подредете малките кебапчета и ги опечете за около 10 минути от всяка страна.

Сервирайте кебапчетата Мичи топли, гарнирани с домашна люта чушка и студена бира.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар