Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Бобота – родопски хляб

Бобота – родопски хляб

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Бобота – родопски хляб
Снимка: Мария Симова
1 / 4
16/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ето и изпитана рецепта за прословутия родопски хляб с царевично брашно - Бобота. Да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • сол - ½ к.л.
  • захар - 1 к.л.
  • кисело мляко - 200 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • олио - 80 мл
  • царевично брашно - 1 ½ ч.ч.
  • пшенично брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • сирене - 200 г
  • краве масло - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата, добавете последователно солта, захарта, олиото, предварително смесените кисело мляко и сода, предварително смесените пшенично брашно и бакпулвер, царевичното брашно и натрошено сирене. Разбъркайте сместа много добре.

Намажете тава с диаметър 20 см с малка част от маслото, сипете и изравнете сместа в нея.

Нарежете останалото масло на малки кубчета и разпределете ги върху сместа.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна, печете до готовност за около 30 минути.

Разчупете и се насладете на топлия родопски хляб Бобота.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: