Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Пуешка кайма с жълти тиквички на фурна

Пуешка кайма с жълти тиквички на фурна

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4738682
Пуешка кайма с жълти тиквички на фурна
Снимка: Потребител#184319
1 / 2
25/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Не само ви се струва, наистина е супер вкусно. Опитайте и ще се уверите и сами"

Необходими Продукти

  • пуешка кайма - 500 - 600 г
  • тиквички - 1 кг (Жълт скуош)
  • лук - 2 глави
  • домати - 500 г
  • джоджен
  • сол
  • бял пипер
  • сушен магданоз
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука и запържваме в зехтина, когато придобие лек цвят добавяме и каймата, предварително разбъркана с малко вода.

В България откриването на пуешка кайма е по-трудно, така че може да си смелите в чопъра или кухненския робот пуешки котлет.

След леко покафеняване на каймата и лука прибавяме нарязаните тиквички.

Доматите се настъргват и прибавяме в тигана. Поръсваме с подправки и оставяме да къкри.

Ястието може да се остави и консумира без печене, но аз реших, че след леко запичане във фурната би било по-вкусно. Лични предпочитания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: