Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака от тиквички с пуешка кайма

Мусака от тиквички с пуешка кайма

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Мусака от тиквички с пуешка кайма
Снимка: Мария Божилова
1 / 5
01/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Разнообразете традиционната картофена мусака с тази - няма да сгрешите"

Необходими Продукти

  • тиквички - 7 бр.
  • пуешка кайма - 800 г от бут
  • лук - 1 бр.
  • сол
  • пипер меланж - 3 щипки /бял, червен и зелен/
  • подправка - 1 с.л. за сувлаки
  • копър - 1 връзка
  • олио
  • За заливката
  • козе кисело мляко - 400 г
  • яйце - 1 бр.
  • кашкавал - 100 г пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват много добре и се почистват от дръжките.

Нарязват се на дребни кубчета.

Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно.

Тиквичките и лукът се слагат се в тенджера с незалепващо покритие и се запържват с малко олио.

След като се запържат леко, се прибавя пуешката кайма.

Разбърква се много добре.

Пърженето продължава, докато каймата се запържи леко и стане на трохи.

Сместа се сваля от котлона. Прибавя се солта, миксът от пипер и подправката за сувлаки.

Копърът се почиства, измива е нарязва на ситно.

Прибавя се към каймата.

Сместа се разбърква много добре и се изсипва в тава с капак с незалепващо покритие.

Залива се с малко вода до половината на сместа.

Пече се мусаката с тиквички 40 мин под капак на 200 °C.

Козето кисело мляко се разбърква с яйцето.

Кашкавалът се настъргва на ситно и се прибавя към киселото мляко.

След като мусаката е готова, се залива с киселото мляко и кашкавалът.

Пече се мусака от тиквички с пуешка кайма 20 мин на 170 °C без капак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: