Начин на приготвяне
Измиваме тиквичките и ги изстъргваме внимателно отвътре, като вадим меката част със семките.
Запържваме ги за кратко, за да се махне миризмата на сурово, и ги охлаждаме.
Отделно задушаваме в мазнината каймата и нарязания на ситно лук.
Прибавяме измития ориз и запържваме отново.
Накрая прибавяме черния пипер, солта и наситнения джоджен.
С готовата смес пълним тиквичките и ги редим в тава, заливаме ги с вода и сока на лимона. Печем на умерена фурна.
Когато са почти готови, ги заливаме с доматеното пюре, размито в 1 ч.ч. вода.
Готови, поръсваме с нарязания на ситно магданоз.
Коментари
Изстърганото съдържание от тиквичките не се ли прибавя към пълнежа ?