Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Кекс»Венец от кайма и зеленчуци

Венец от кайма и зеленчуци

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3041k7
Венец от кайма и зеленчуци
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 2
26/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"За тези, които никога не се наяждат само с кюфтенца."

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г смес
  • ориз - 50 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. червена
  • домати - 150 г от консерва
  • кисели краставички - 3 бр.
  • царевица - 100 г сладка
  • маслини - 6 - 7 бр. черни
  • червен пипер - 1 с.л
  • черен пипер - 1/2 к.л
  • чубрица - 1/2 ч.л. ронена
  • олио - 100 мл
  • сол - 1/2 к.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и нарязани на ситно лук, чушка и моркови се запържват в сгорещеното олио до омекване.

Към тях се добавя каймата като се бърка непрекъснато докато каймата стане на трохи. Оризът се сварява и се отцежда от водата.

Към каймата се добавят свареният ориз, ситно нарязаните маслини, кисела краставичка, сладката царевица и подправките. Сместа се пържи още 5-6 минути при непрекъснато бъркане, за да не се захване.

В кексова форма се изсипва цялата смес, като се притиска с лъжица за плътност. Пече се 30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

След като ястието е изпечено се оставя във формата да се охлади, след което се обръща в широка чиния или тава, за да се извади от формата за печене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
41
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
А кога се слагат доматите
07.05.2023 17:08