Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с лук, картофи и домат

Пилешки бутчета с лук, картофи и домат

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Пилешки бутчета с лук, картофи и домат
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
25/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
7

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 7 бр. долни
  • картофи - 300 г
  • лук - 1 глава
  • домати - 1/2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се измиват и се отцеждат. Картофите се обелват и се нарязват като за пържене.

В тава се слага олиото и с четка се разнася по цялото дъно. Лукът се надробява на дребно и се разпределя по дъното на тавата. Нареждат се бутчетата.

Картофите се разпределят между бутчетата. Овкусява се със сол и черен пипер. Добавя се водата. Пече се в загрята фурна на 200 градуса.

Когато бутчетата хванат хубава коричка, се обръщат, добавят се резените домати и се отново се връщат във фурната. Пекат се до пълна готовност на бутчетата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: