Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки гърди със зеленчуци на фурна

Пилешки гърди със зеленчуци на фурна

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Пилешки гърди със зеленчуци на фурна
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 3
26/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Вкусно и лесно - затова му викаме класика"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 500 г
  • картофи - 4 бр. големи
  • чушки - 2 бр. (1 зелена и 1 червена)
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1.5 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • За соса
  • пиперково пюре - 2 с.л.
  • вода - 400 мл топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се нарязват на хапки и хубаво се отцеждат. Прехвърлят се в тава. Отгоре се добавят нарязаните на кубчета картофи, дребно накълцания лук, тънко нарязаните чушки и кубчета домат.

Овкусява се със сол, черен и червен пипер. Накрая се добавя и олиото. Разбъркват се внимателно, без да се разкашкват зеленчуците.

Отделно в купа се смесват водата и пиперковото пюре. Сосът се изсипва в тавата внимателно по краищата. Ястието се пече в загряга фурна на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: