Охлюви яхния

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Охлюви яхния1 / 2
28/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
"Смятаме, че е време да разнообразите менюто си и да вмъкнете в него една такава яхнийка с охлюви"

Необходими Продукти

  • охлюви - около 1.5 кг с черупките
  • лук - 2 глави
  • олио - 6 с.л.
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист - 2 броя
  • оцет - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • вино - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч. гореща
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте охлювите с хладка вода и сложете да се варят в достатъчно количество вода. Сварете ги, докато започнат лесно да се вадят от черупките.

След това ги извадете всички от черупките, като ги пуснете преди това в студена вода. По желание изрежете краищата на опашките.

В мазнината запържете нарязания ситно лук. Добавете доматеното пюре, сол, черен пипер, дафиновите листа, лъжица оцет и размитото в малко вода брашно. Разбъркайте и долейте виното.

Отново разбъркайте и след малко долейте водата. Оставете сосът да поври 10 минути и сипете охлювите. След 15 минути охлювите яхния е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
43
32
20
10
Дай твоята оценка: