Сос Бешамел

24/05/2009
от МариамНовак
"Самотен сос бешамел търси гриловани пилешки пържоли за неангажираща вечеря "
Готвене15 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо60 253
  • Преглеждания за месеца1857
  • Преглеждания за седмицата377
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Стопете маслото и свалете съда от огъня.

Сложете брашното, сол на вкус, настърганото индийско орехче и ги разбъркайте. След това на умерен огън към сместа прибавете постепенно топлото мляко. Бъркайте соса непрекъснато, докато заври и получите желаната гъстота.

подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 8
4 4
3 3
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Теодора Мещерова
Първо брашното трябва да се запържи, да замирише на пържено брашно! Второ- млякото се кипва в отделна тенджера и когато заври към него се добавя така нареченото "Ру"- разтопено масло, в което е запържено добре брашно! Това нещо може да се използва и за други сосове!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв