Тутманик Душичка

Тутманик Душичка
Снимка: Веселина Константинова
1 / 7
03/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
12
"За такава закуска сме готови да станем рано дори и през почивните дни"

Необходими Продукти

  • брашно - около 1 кг
  • мая - 1 кубче
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 150 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сусам - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Разтворете маята с 1/2 ч.ч. хладка вода. Към маята добавете 1 с.л захар и 1 с.л. брашно, разбъркайте и оставете сместа на топло, докато шупне.

Готовата мая изсипете към брашното, добавете солта, 3 с.л. олио и двете яйца. Разбъркайте и налейте още хладка вода до омесването на гладко тесто, което да не лепне по ръцете ви.

Свийте тестото на топка, покрийте го с фолио и го оставете на топло, за да втаса.

Готовото тесто разделете на три топки. Разточете всяка топка на кора.

Намажете всяка кора с олио и поръсете със сирене.

Сложете корите една върху друга и свийте на руло. Нарежете рулото на малки парчета.

Обърнете парчетата с разрезите нагоре и ги наредете в намазнена тава.

Разбийте третото яйце и намажете тутманика отгоре. Поръсете със сусам и сложете тавата в загрята фурна.

Изпечете на 180-200 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Маги Георгиева
Маги Георгиева
Здравейте, добавила съм снимка на детето ми по погрешка. Как да я премахна?
05.11.2019 07:18
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Да, липсва млякото. Добре е да опитате и така - само с вода, която е написана в описанието на рецептата.
Количеството не е уточнено, според брашното е. Важно е тестото да не залепва по ръцете ви.
Опитайте! Наистина е "душичка"!!!
Поздрави!!!
11.12.2017 13:45
3
1
Женя Трифонова
Женя Трифонова
Тутманика е хубав. Но защо в него няма никакво мляко. Нито кисело нито прясно мляко. Даже и вода няма.
10.12.2017 16:35
7
3