Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле с кашу и стафиди

Пиле с кашу и стафиди

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432401401684
Пиле с кашу и стафиди1 / 2
20/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 200 г
  • олио - 2 с.л.
  • манго - няколко резена
  • кашу - 1 шепа
  • стафиди - 1 шепа
  • къри - 1 с.л.
  • прясно мляко - 30 мл
  • Гарнитура
  • ориз - 80 г предварително сварен
  • бейби моркови - 50 г
  • грах - 50 г замразен
  • масло - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се режат на ивички с дебелина около 1 пръст и се запържват в сгорещеното олио.

Добавя се мангото, обелено и нарязано на ивички. Пържи се още няколко минути на силен огън.

Добавят се кашу, стафиди, къри и прясно мляко. Бърка се още малко, да набъбнат стафидите и е готово.

В разтопеното масло се запържват първо морковите, вадят се в чинията. След това се запържва в същото масло грахът и се вади до морковите и накрая се запържва свареният ориз.

По желание се подправя гарнитурата с вегета. Ако нямаме бейби моркови си режем на кръгчета нормален морков. Декорираме с краставица и чери домати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: