Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Картофени Кюфтета»Картофени Кюфтета Стъпка по Стъпка

Картофени Кюфтета Стъпка по Стъпка

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2321k1k1k2
Картофени Кюфтета Стъпка по Стъпка
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 2
01/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
20
"Най-подробната рецепта за вкусни картофени кюфтета - от тигана чак до устата"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • лук - 1 глава, средно голяма
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • чубрица - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите трябва да са приблизително с еднаква големина, необелени и измити под течаща вода.

Поставят се в тенджера, заливат се с вода (водата трябва да ги покрие) и се сваряват до готовност, като внимаваме да не се разкашкват.

След като картофите са сварени, се обливат със студена вода и се оставят да се охладят.

Обелват се и се намачкват. Добавят се лукът, подправките, сиренето и кашкавалът и отново се разбърква. Добавя се яйцето и отново се разбърква.

От тази картофена смес оформяме кюфтета и ги овалваме първо в брашно, а след това и в яйце.

Вариантите за готвенето им са - на фурна и на котлона.

Ако сте решили да ги печете, печете ги на предварително загрята фурна на 180 градуса около 20 минути или до готовност.

А ако сте решили да ги сготвите на котлона - загрейте мазнина, като количеството на мазнината трябва да покрие поне половината от височината на кюфтенцата ни.

Много е важно да проверим дали се е загряла мазнината, с например парче хляб - в противен случай, ако сме ги пуснали, преди да е загряло олиото, ще се разпаднат.

Изпържените картофени кюфтета ги поставяме в чиния със кухненска хартия, за да попият излишната мазнина.

Картофените Кюфтета Стъпка по Стъпка са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: