Тази рецепта коментираха

Анонимен
saleene
saleene
Здравейте, Тази рецепта е стара може би колкото бутилката от бира ,
представената от Вас е в ''стил УТИ'' т.е. мажеш , плескаш с каквото има и мяташ във фурната ... и каквото стане в случая едно голямо НИЩО, не забравяйте , че има хора които си купуват пиле веднъж на 2-3 месеца , не не съм от тях , собственник съм на няколко заведения в София и Варна ,
Сега за самата ,,рецепта'' чули сте или видяли нещо ама е многоо далече от истината.
1. НЕ натривайте самото пиле с подправки отвън , единственно мазнина (масло или олио) сол евентулно и малко червен пипер който също може да загори. Подправките се добавят малко преди да се извади от фурната със силиконова четка и се допича за кратко. Иначе всичко ще загори (както е видно и от снимките)
2. Използвайте качественна бира , моят съвет е да е тъмна примерно Гроуш или Гинес, ест. може да е Българска бира примерно Столично BOCK Beer, като използвате част от нея т.е. да има и една чаша за Вас ;) , в бирата могат да се добавят и подправки както и масло или друга мазнина въпрос на вкус, за гарнитура използвайте хубави картофи които могат да се пекат заедно с пилето повярвайте картофки запечени с малко бира и червен пипер са невероятно вкусни.
Толкова от мен и да Ви е вкусно!!!
същото може да се приготви и в тава като използвате само пилешки цели бутчета или друга част от пилето , бялото месо обаче изсъхва и не е особенно вкусно, пак въпрос на вкус ест.
19.12.2018 16:09
1