Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
Не става с тоз рецепта,стана като хляб. Въобще не се занимавайте,търсете друга. Разочарован съм...
18.04.2025 22:04
2
Анонимен
Анонимен
Може да кръщавате рецептата стара българска, но това е тетлив козунак.
Първо маята, заедно със захарта се заливат с топло мляко /маята предварително е леко натрошена/. поръсва се с брашно и се завива със стреч фолио или кърпа за да шупне. Преди да изсипете шупналата смес леко я разбърквате с ръка /ако има малки бучици да се разтворят/.
Второ козунак на конци с олио не става. Трябва пакетче масло 250 гр, което се разделя на 2 части и се добавя към тестото при първото и второто месене.
Трето - тестото за козунак на конци е лепкаво , а не меко /не правите пица/. При месенето ръцете може да се намазнят с олио, за да не лепне много. Освен това при месенето тестото се разтяга .
Преди сплитането вкуса може да се подобри като върху частите за сплитане се добавят стафиди, шоколад или локум според вкуса Ви.
Четвърто - преди да се намажат с яйце , поръсят със захар и сложат във фурната да се пекат се оставят да втасат за трети път.
Хубавия козунак иска време и търпение.
02.04.2025 09:00
24
3
Анонимен
Анонимен
Вещо не ми се получи много водни столицата стана тестото
06.02.2025 15:57
1
1
1
Анонимен
Анонимен
Първо трябва да се научите да пишете и после да правите козунак.
17.04.2025 11:02
1