Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
Защо моят се пресече? Всичко следвах по рецептата. Някаква идея къде може да съм сбъркала?
04.11.2023 19:04
Gergana DI
Gergana DI
Здравейте, моят крем не стана както трябва - остана много много течен и безобразно сладък с много натъртващ вкус на кафявата захар.

Спазвала съм инструкциите едно към едно. Като единствено, сметаната не беше толкова маслена (моята беше 27%), но това не би трябвало да окаже такова значение, защото съм правила този крем и със смес сметана + прясно мляко и се е получавал.

За течната консистенция, може и моя да е грешката някъде по пътя.
В крайна сметка, за да не го хвърлям - доопекох крема за още 45 Мин на следващия ден и се стегна.

Главната ми забележка е със захарта - не мисля, че пропорцията е подходяща и мисля, че захарта трябва да се добави при сметаната и след това да се добавя на порции към жълтъците.

Може да греша - разбира се, ще опитам отново и ако се получи добре, ще коригирам оценката си.
04.01.2023 14:50
1
marcheva14
marcheva14
Здравей, Роси! Да, в предварително загрята фурна и гореща вода се налива. Наливам от каната директно в тавата. Сместа позволява да се съхрани до 1 - 2 дни в хладилник, не е проблем.
12.12.2020 00:26
Rositsa Ivanova
Rositsa Ivanova
Привет, коремът в предварително загрята фурна ли се пече 30 мин. И още един въпрос... Може ли част от сместа да се съхрани в кладилника и да се изпекат кремчета след 1 или 2 дена?
11.12.2020 13:02
1
Покажи всички подкоментари